Eerste FairPhones uitgeleverd aan kopers

fairphone

De eerste kopers van een FairPhone hebben inmiddels het toestel uitgeleverd gekregen. Het gaat om duizend stuks van de ‘eerlijke’ smartphone, die door een Nederlandse initiatief is ontwikkeld. In de voorverkoop zijn 25.000 stuks besteld.

De uitlevering van de eerste duizend exemplaren werd door FairPhone bekendgemaakt via zijn blog. Inmiddels hebben enkele kopers al laten weten het toestel binnen te hebben gekregen. Het gaat om een eerste levering, waarbij er na de kerstdagen nog een nieuwe levering zal volgen. Uiteindelijk moet het uitleveren van de voorbestelde FairPhones ergens na nieuwjaar zijn afgerond. FairPhone heeft inmiddels een supportafdeling opgezet op zijn website.

FairPhone, een organisatie die is opgezet door Nederlanders, liet eerder al weten dat de eerste toestellen in december uitgeleverd zouden worden, nadat het toestel in de voorverkoop al werd uitverkocht. Aanvankelijk was het plan om minimaal 5000 stuks te verkopen en de levering in september te starten. De FairPhone bevat een MediaTek-soc met vier kernen en modelnummer MTK6589M. Er is 1GB ram en 16GB opslaggeheugen ingebouwd. Het scherm heeft een diagonaal van 4,3″ en een resolutie van 960×540 pixels.

Volgens de bedenkers van FairPhone wordt het toestel gemaakt door mensen die in betere arbeidsomstandigheden werken dan makers van andere smartphones. Ook wordt er wat betreft de materialen zoveel mogelijk gekozen voor grondstoffen die niet uit conflictgebieden komen. FairPhone stelt dat het verdiende geld met de FairPhone wordt geïnvesteerd in het transparanter maken van de productieketen.

Bron: http://tweakers.net

Reacties

Reacties

Top